Coloseum Fightcenter är en ideell förening som erbjuder Thaiboxning och MMA för ungdomar och vuxna. Hit kommer du för att träna, umgås och utvecklas men också för att satsa, kämpa, pressa, tävla, lyckas och - framför allt - för att ha kul.

Föreningens ledare är utbildade och kunniga. De har engagemang, närvaro och utvecklas tillsammans med föreningens drygt 250 medlemmar. Träning bedrivs på olika nivåer, allt från motionärsklasser till tävlingsgrupp.

VÅRA GRUPPER

THAIBOXNING

Nybörjargrupp - Denna grupp är för nybörjare och motionärer. Vi har en rekommenderad ålder från 14 år. I denna grupp lär vi oss alla grunder, främst på mitsar. En stor del av träningen är riktad mot kondition och funktionell styrka för att skapa en bra fysisk bas. Vi anpassar våra övningar efter er som individer och har förståelse för allas olika fysiska förmågor. Du behöver ha egna handskar när du tränar. Ej närvarokrav i denna grupp. OBS! Alla som är helt nya måste börja i denna grupp.

Fortsättningsgrupp - I denna grupp hamnar du automatiskt när du genomfört din första termin med god närvaro i nybörjargruppen. Du behärskar redan thaiboxningens grunder och är redo för nästa steg i din utveckling. I denna grupp är sparring en del av träningen. Du behöver därför ha full utrustning såsom handskar (<75 kg = 12 oz / 75-90 kg = 14 oz / >90kg = 16 oz), benskydd, tandskydd och susp för killar.

Avancerad grupp - Denna gruppen är tävlingsförberedande, vilket innebär att teknikerna är mer avancerade samt så läggs fokus på matchtänk och situationsanpassad sparring. I denna grupp är sparring en stor del av träningen. Du behöver därför ha full utrustning såsom handskar (<75 kg = 12 oz / 75-90 kg = 14 oz / >90kg = 16 oz), benskydd, tandskydd och susp för killar. Vi rekommenderar hög (min 80%) närvaro för att kunna utvecklas i den takt våra pass är upplagda. Du måste ha blivit inbjuden till denna grupp för att få delta.

Tävlingsgrupp - Endast för tävlingsaktiva och vissa inbjudna som kan ge bra sparringutbyte till tävlande. Prata med din tränare om befinner dig i avancerade gruppen och har intresse att tävla.


MMA

Nybörjargrupp - Denna grupp är för nybörjare och motionärer. Vi har en rekommenderad ålder från 14 år. I denna grupp lär vi oss alla grunder både stående och markteknik/brottning. En stor del av träningen är riktad mot kondition och funktionell styrka för att skapa en bra fysisk bas. Vi anpassar våra övningar efter er som individer och har förståelse för allas olika fysiska förmågor. Du behöver ha egna handskar när du tränar. Ej närvarokrav i denna grupp. OBS! Alla som är helt nya måste börja i denna grupp.

Fortsättningsgrupp - I denna grupp hamnar du automatiskt när du genomfört din första termin med god närvaro i nybörjargruppen. Du behärskar redan MMA:ns grunder både stående och i markkamp och är redo för nästa steg i din utveckling. I denna grupp är sparring en del av träningen. Du behöver därför ha full utrustning såsom handskar, benskydd, tandskydd och susp för killar.

Avancerad grupp - Denna gruppen är tävlingsförberedande, vilket innebär att teknikerna är mer avancerade samt så läggs fokus på matchtänk och situationsanpassad sparring. I denna grupp är sparring en stor del av träningen. Du behöver därför ha full utrustning såsom handskar, benskydd, tandskydd och susp för killar. Vi rekommenderar hög (min 80%) närvaro för att kunna utvecklas i den takt våra pass är upplagda. Du måste ha blivit inbjuden till denna grupp för att få delta.


GRAPPLING

Nybörjargrupp - Denna grupper är för nybörjare och motionärer. Även du som tränar Nybörjare MMA är välkommen på dessa pass. Här lär vi oss grundtekniker för markkamp.

Avancerad grupp - Denna gruppen är för dig som gått en termin som nybörjare, alternativt så tillhör du Fortsättare/Avancerad grupp i MMA.


ÖVRIGA PASS

Veterangrupp - Gruppen med rekommenderad ålder på 40+. Här träffas Coloseums gladaste gäng ett par gånger i veckan och tränar, svettas, umgås och utvecklas. De flesta har erfarenhet sedan tidigare, vissa mycket och andra lite. Här är sammanhållningen stark. Gruppen fokuserar främst på stående kampsport med inspiration från boxning och thaiboxning, men det läggs även stor kraft på prehab samt att träna upp svagheter. Åldern 40+ är rekommenderad, är du yngre och känner att denna grupp tilltalar dig så meddela oss gärna om detta så gör vi en gemensam utvärdering. Denna grupp är endast avsedd för motion och här finns ingen tävlingsverksamhet.

Du behöver ha egna handskar och tandskydd när du tränar (finns att köpa i vår klubbshop).

Boxning - Vårt "boxningspass" är ett extrapass och är till för både MMA-utövare och Thaiboxare med fokus på just boxning. Fortsättningsgrupper och Avancerade grupper är välkomna på detta pass!

Fysträning - Ett träningspass med fokus på att utveckla vår fysik. Ibland är det köttiga cirkelpass och ibland ligger fokus mot små muskler och att skapa en balans i kroppen. Passen är anpassade för att vi ska bli starka i våra idrotter. Kombinera gärna med Rörlighetsträningen då de ligger i anslutning till varandra.
Här är alla våra medlemmar välkomna.

Rörlighetsträning - Ett träningspass med fokus på att utveckla vår rörlighet, främst kring de muskler och leder vi utsätter mest i våra idrotter. Kombinera gärna med Fysträningen då de ligger i anslutning till varandra.
Här är alla våra medlemmar välkomna.

VI HJÄLPER DIG!


THAIBOXNING

Christian

Kristian

Jesper

Tobias E

Pierre

Tom

Denise

Hamodi


William


Samuel


Ilir

Mujtaba


EdvinMMA

Anders


Henke


Kevin E


Kevin T


Simon


Gustaf


Jimmie


Grappling

Linus


Anna


TommyÖvriga

Tobias Q.P - Fys/Rörlighet